Hoteloversigt
English

Lige om lidt træder vi ind i vinterhalvåret. Sommerens udendørsaktiviteter bliver stille og roligt udskiftet med indendørs hygge. Der er ingen grund til at skære ned på livskvaliteten indtil sommeren kommer igen. Her er 5 gode vaner, du kan investere din energi i, som garanterer, at du får den tifold igen!

 1. Fang øjeblikket
  Husk at dokumenter dine oplevelser! Det er ikke uden grund, at en T-shirt fra en koncert koster mere end hvad man normalt ville give for en T-shirt af tilsvarende kvalitet. Memorabilia forstærker oplevelsen over tid. Og det får os til at genopleve det, vi investerede i. Jo oftere du mindes om oplevelsen, desto mere bliver oplevelsen en del af dig. Så husk at tage et godt billede, køb et postkort, pluk og pres en blomst. Find noget, som du har lyst til at have stående fremme, som kan minde dig om glæden du oplevede, på en kold efterårsdag.
 2. Forkæl sanserne
  Lad sanserne vågne op til efteråret (link til anden artikel). Nyd vejret, også når det regner. Forkæl dig selv til en helt ny smagsoplevelse, eller brug dagen på at lade fingerspidserne føle fornemmelsen af alt omkring dig. Vi kører det meste af vores hverdag på autopilot. Det er sjældent, man løfter hovedet og oplever nu’et, som det er lige foran en. Men ved at tage et kort øjeblik til at sanse dine omgivelser, vil du opleve fornyet energi og livsglæde. Vi behøver ikke solskin for at føle varme.
 3. Invester i oplevelser
  Materielle goder og oplevelser føles lige spændende til at begynde med. Det kan være fristende at tro, at en ny mobiltelefon vil skabe større glæde fremover end f.eks. et hotelophold, der er hurtigt overstået. Men forskning har vist, at over tid vil glæden ved det materielle falde. Glæden ved oplevelsen vil til gengæld stige over tid, hver gang man tænker tilbage på den. Det hænger sammen med, at det materielle er noget, man har i nærheden hele tiden. Man vender sig til genstanden og begynder at tage den for givet. Oplevelsen derimod er noget, man kommer længere væk fra over tid. Men den bliver en del af en selv, et minde som måske endda deles med andre og forbinder os med hinanden. Så, hvis du vil investere i fremtidig glæde, så er det oplevelser, du skal fokusere på.
 4. Tøm rodekassen
  Vi har alle et loft, et kælderrum eller blot et skab, som ikke helt kan gøres rede for. Man ved nogenlunde hvad der gemmer sig i det, men man bliver alligevel overrasket, hver gang man stikker hovedet ind. At rense ud i det står på listen over opgaver, man burde gøre, men som man aldrig rigtig helt får mønstret energien til. Glæden ved at få sorteret, give væk eller smide ud er dog langt større end energien, man bruger på at få det gjort. Hvis det står på din liste, fylder det i dit sind. Få tømt ud og nyd, hvor meget energi, du får, når det er gjort.
 5. Lær at lære
  Vi lærer noget nyt hele livet. Men for de fleste af os sker det enten af nød eller helt tilfældigt. Det er sjældent, man beslutter sig for, at lære noget nyt, bare for at lære. Men der er mange glæder ved at tage et aktivt valg om at lære noget om et nyt emne eller en ny kompetence. Man kan spare penge ved at lære at gøre noget selv, som man før betalte andre for at gøre. Man kan give sin karriere et boost ved at tilegne sig en ny kompetence, som kan give det helt rigtige skub fremad. Eller man kan åbne nye muligheder for sig selv, hvor man før var begrænset. Men vigtigst af alt, så er der en stor tilfredsstillelse i at finde ud af, at der er noget nyt, man mestrer. Glæden ved “aha-øjeblikket”, når man endelig har forstået det, som før var svært. Ligesom de gode minder bliver din nye viden og nye kompetencer en del af dig. Og det er en glæde, som vokser over tid.

Fang øjeblikket

Det regner, det blæser og sommeren er en fortid, vi bittert bliver mindet om, når et solstrejf en sjælden gang får klemt sig ned gennem de tunge skyer. Det er så afgjort blevet efterår. Men der er ingen grund til at lade det kolde vejr påvirke humøret! Her er en lille ændring, du kan gøre i hverdagen, som vil få dig til at gå sæsonen i møde med fornøjelse.

Vi har brug for sanselige oplevelser for at opleve glæde i hverdagen. Om sommeren kommer det helt af sig selv. Man har været på stranden, grillet i haven eller nydt en kold øl i godt selskab. Sol i ansigtet og bare tæer i græsset. Nu er gummistøvlerne fundet frem og de er bare ikke lige så behagelige. Når efteråret melder sin ankomst, pakker vi de sanselige oplevelser væk. Men det er der ingen grund til!

Tænk på de forandringer, der opstår lige nu. Duften af den fugtige muld i skoven, den friske vind i ansigtet og de skønne farver, træerne lige om lidt skifter til, før bladende falder af. Glæden ved at komme ind i tørvejr til en kop varm the eller kaffe. Og følelsen af et lunt tæppe, mens regnen står ind på ruden. Et tændt stearinlys uden andet formål end at skabe hygge.

Tag en dag, hvor du kun har fokus på en enkelt sans ad gangen. Lyt til den sidste fuglekvidder, før fuglene tager mod de varmere lande. Hør lyden af en vandpyt, mens du trasker igennem den og bladende under dine fødder. Tag en dag med synsoplevelser, på museum eller en tur til storbyen kun for at se, arkitekturen, menneskerne, duerne ved pølsevognen.

Efteråret er sansernes tid og der er masser af oplevelser at glæde os til. Både dem, som kommer helt af sig selv, og dem vi gør en indsats for at skabe. Hos Montra Hotels er det vores fornemmeste opgave at give dig en oplevelse for alle sanserne. Fra fornemmelsen af tekstilerne på værelset til duften af blomsterne og smagsoplevelsen af en 4-retters menu i restauranten. Har du lyst til en særlig oplevelse ude, står vi klar til at hjælpe dig og dine nærmeste med at finde de helt rigtige steder at tage hen.

Glædeligt efterår!

Efterår