Forestil dig dette scenarie: Du har planlagt et større møde og lagt en masse kræfter i at få alt til at spille. På selve dagen møder deltagerne op ukoncentreret og uforberedte. Under mødet har de svært ved at holde fokus, og du får ikke det ønskede udbytte af dagens møde.

Er det noget, du kan nikke genkendende til? Og er det noget, du ikke har lyst til at opleve fremadrettet? Så læs med her, hvor vi giver 5 gåde råd til mødeplanlægning, så du kan skabe succesfulde møder.

1. Sæt datoen i god tid

Det kan være svært at finde et mødetidspunkt, der passer alle. Det er derfor vigtigt at være ude i god tid. Jo før du sender din mødeindkaldelse, jo større mulighed er der for, at alle deltagere kan komme

2. Lav en dagsorden

En dagsorden er fundamentet for et effektivt møde. Den hjælper deltagerne til at få en større forståelse for, hvad der skal udrettes, og hvad mødet handler om. Sender gerne mødets dagsorden ud sammen med mødeindkaldelsen. Dette vil spare jer tid på selve mødet, da det er lettere for deltagerne at bruge forberedelsestiden effektivt.

3. Overvej rummets indretning

Sørg for at indrette mødelokalet efter mødets dagsorden. Er det interaktivt møde med dialog, bør møblerne placeres, så deltagerne kan se og kommunikere med hinanden. Er der gruppearbejde, er individuelle gruppeøer sandsynligvis det bedste valg. Er mødet derimod præsentationsbaseret, vil en klassisk bordopstilling, hvor stolene alle vender samme vej, være det rette valg.

4. Hold koncentrationsniveauet højt

Gennem et længere møde er det nemt at miste koncentrationen. Derfor er det vigtigt at lave små afbræk, så der kommer noget interaktion og bevægelse. Dette kan eksempelvis være nogle involverende øvelser, der får folk op af stolene. Eller måske skal I gå udenfor? Et afbræk kan også være en lækker frokost med hyggesnak.

5. Hjælp med at netværke

Uanset om det er et internt eller eksternt møde, kommer de fleste (også) til møder for at netværke og snakke med andre. Sørg for at lave nogle ting, der gør, at deltagerne møder hinanden på kryds og tværs. Du kan eksempelvis sørge for, at de nærmeste kollegaer ikke sætter sig sammen. Skab derimod nye konstellationer for ny, faglig sparing.

På Montra Hotels glæder vi os til, at sommeren melder sin ankomst med alt, hvad der hører til af sol, grillmad, drinks og ikke mindst de mange sommerfester, der afholdes her på hotellerne. Men ingen fest er komplet uden en delikat drink eller to. Derfor har vi adspurgt hotelchefen på Montra Hotel Hanstholm, Tino, hvilke sommerdrinks der sikrer en festlig og farverig aften.

Tino kan fortælle, at vi danskere har fået en øget interesse for gastronomi, hvorfor cocktails i den grad har fået mere opmærksomhed på menukortet. Derfor er det en god idé at indlede aftenen med en smagsoplevelse i form af en læskende forfriskning. Server en kølig sommerdrink for dine gæster på en varm sommerdag, og du har fra start optjent point.

Vi anbefaler derfor, at du serverer en lækker velkomstdrink til din næste fest. Er du dog i tvivl om, hvilken drink du skal sippe til denne sommer eller servere for dine gæster? Så fortvivl ej. Vi har samlet tre forslag til denne sommers velkomstdrinks, alt efter hvilken type fest der er tale om.

Aperol spritz – Den moderne
Italienernes foretrukne velkomstdrink er en Spritz. Dette er forståeligt nok, da en Aperol Spritz ikke blot er smuk at se på med sin smukke, orange farve – Den smager også vidunderligt. Og så er den skønne sommerdrink tilmed også nem at lave. En Aperol Spritz er dermed perfekt som velkomstdrink eller som selvforkælelse på en dejlig sommerdag på terrassen. 

1. Fyld et vinglas med isterninger

2. Tilsæt Prosecco (6 cl) og Aperol (4 cl)

3. Tilsæt ganske lidt danskvand (2 cl)

4. Rør let rund og pynt med et par halve appelsinskiver

Mojito – Den klassiske
Den klassiske mojito med mynte og lys rom er et sommerhit år efter år. Den stammer fra Cuba, men er blevet internationalt kendt og nydes af millioner verden over. Den lækre sommerdrink er nemlig frisk, sød og afkølende – perfekt til en sommereftermiddag eller aften. 

1. Kom mynte (2 stilke), limebåde (1/2 lime) og rørsukker (2 tsk) i et glas og brug en morter/muddler

2. Hæld rom i glasset (5 cl) og rør godt rundt 

3. Fyld glasset med knuste isterninger

4. Top med danskvand og pynt med limebåde og mynteblade


Champagne med jordbær – Den fornemme
Champagne og jordbær er indiskutabelt gode sammen. Nyd derfor en forfriskende omgang bobler med jordbær, når gæsterne ankommer til grillfesten.

1. Fyld et par jordbær i et champagneglas (både frosne og friske)

2. Top med en god champagne