Selvom du elsker dit arbejde, kan følelsen af at sidde fast godt ligge og lure uskyldigt i baghovedet. Især omkring ferie-tiden kan lysten til forandring på arbejdspladsen melde sig. Ifølge Benjamin Todd, karriererådgiver og medstifter af hjælpeorganisationen “80.000 Hours”, handler jobtilfredshed om at fokusere på at blive virkelig god til noget, som hjælper andre. Todds udgangspunkt er ikke at man skal følge sin passion. Vi har mange interesse, og ens interesser har det med at skifte over tid. Man kan bruge sine interesser som et udgangspunkt for at finde frem til, hvad man er rigtig god til, men det skal ikke være i fokus, når man forsøger at skabe sig en meningsfuld karriere.

Her er 3 ting, du kan gøre for at skabe dig en mere meningsfuld karriere - også i det samme job.

1. Udforsk og lær

For at kunne være en ressource i dit arbejde skal du udforske hvad verden har at byde på. Gå udenfor dine vante rammer og lær nye ting, som måske kan sætte fokus på, hvordan verden (eller bare kontoret) kan blive et bedre sted at være i.  

2. Opnå fleksible kompetencer

Dygtiggør dig bredt. Find ud af, hvilke kompetencer, der kunne være nyttige for dig at kunne. Her kan du f.eks. lade dig inspirere af dine fritidsinteresser eller din passion. Disse fleksible kompetencer skal klæde dig på til at løse fremtidige udfordringer og problemer.

3. Løs problemer

Ja, det lyder jo simpelt nok. Verden af fuld af problemer. Nogle får masser af opmærksomhed, men bliver alligevel aldrig rigtig løst. Andre problemer bliver overset, selvom løsningen ligger lige for. Se efter de områder, hvor dine kompetencer har den største effekt. 

I stedet for at fokusere på sin egen passion, bør man gøre noget, som skaber værdi og hjælper andre. Så kommer passionen og man bliver dygtigere til det, man laver. Når man er blevet rigtig dygtig til noget, som hjælper andre mennesker, så oplever man sin karriere som meningsfuld. Det behøver ikke at betyde, at man nødvendigvis skal sælge alle sine egendele og donere alle penge og arbejdskraft til en nødhjælpsorganisation. Ofte kan små forandringer i hverdagen skabe stor glæde for mange mennesker.

Her på Montra Hotels er vores fokus at hjælpe dig og dine kollegaer til den bedste oplevelse med jeres konferencer og møder. Det giver dig mulighed for at koncentrere dig om det, du er bedst til. Du kan læse mere om vores konferencefaciliteter her:

Montra Hotel Sabro Kro: https://www.sabrokro.dk/da/moder-konference/

Montra Odder Parkhotel: https://www.ophotel.dk/da/konferencecenter-aarhus/

Montra Hotel Hanstholm: https://www.hotelhanstholm.dk/da/mode-og-konference/

Montra Skaga Hotel: https://www.skagahotel.dk/da/mode-og-konference/

 

Vi lever i en mødekultur. I mange virksomheder holder man flere møder, end man måske behøver. Men selv hvis alle møderne er berettigede, relevante og meningsfulde, så er der alligevel en ting, som mange glemmer. Vi sætter fokus på den vigtigste del af mødet - jeres take-away.

Møder er, hvad nogen vil kalde, et nødvendigt onde. De er tidskrævende, nogle gange langtrukne, og man føler måske indimellem, at tiden kunne være bedre brugt på bare at arbejde videre. Sådan behøver det ikke at være. Det er svært at forestille sig, at man skulle kunne samle flere kloge hoveder sammen omkring et emne uden at der kommer noget godt ud af det. Et møde er sjældent helt spild af tid. 

Når det så alligevel kan ende med at føles sådan, så er det ofte fordi mødedeltagerne bagefter ikke har en klar fornemmelse af, hvordan mødet har rykket projektet fremad. En masse gode ting kan være blevet afklaret, vendt og besluttet. Men hvis ikke alle deltagerne er helt klar over resultatet af mødet, så kan motivationen for at deltage i det næste møde hurtigt slukkes.

Derfor er take-aways så vigtige. Når mødet nærmer sig sin afslutning, så sørg for at få opsummeret, hvad der er blevet afklaret og besluttet, samt hvad planen er fremadrettet. Uanset om det er det planlagte møde, som har stået i kalenderen i en måned, eller det uformelle mandagsmøde over kaffen, så har deltagerne behov for en lille take-away. Også selvom konklusionen på mødet var, at der ikke kunne gives en konklusion, selv her har deltagerne brug for at høre det og vide, hvad planen er.

En god take-away kræver ikke ret meget at udføre. Men det skaber afklaring, motivation og en fornemmelse af retning og mening i hverdagen.